De zomerstop is voorbij!

 In Blog
Guido Budziak

De bal rolt weer

Mijn zomerstopgevoel is weer voorbij. Wat ik daarmee bedoel? Dat is het sluimerende verlangen om na een aantal weken rust weer eens tegen een bal te kunnen trappen. Deze week heb ik voor de eerste keer in dit seizoen weer op het trainingsveld gestaan. En ballen getrapt. Bovendien rolt de bal ook weer in de Eredivisie, dus daarmee is het officieel ‘einde zomerstopgevoel’.

Toch was deze zomerstop voor mij anders dan in andere jaren. Waarom? Omdat ik dit seizoen voor het eerst een jeugdteam ga trainen bij HBSV (Venlo), de vereniging waar ik voetbal. Samen met 2 collega-trainers mogen we de kinderen van HBSV JO11-3 gaan trainen en begeleiden bij wedstrijden. Ik ben erg benieuwd.

De eerste stappen als jeugdtrainer

Als ik erover nadenk komen er allerlei vragen bij me op. Wat komt er allemaal kijken bij het trainen en begeleiden van een jeugdteam? Met welke voetbaldromen- en verlangens komen ze na de schoolvakantie naar het sportpark? Hoe gaan de kinderen met elkaar om? Hoe reageren ze op ons als trainers?

Waarom ik eigenlijk als trainer aan de slag ga? In de eerste plaats omdat de vereniging op zoek was naar vrijwilligers om een team onder de hoede te nemen. Ik heb zelf als jeugdspeler van amateurvereniging RKVV Dommelen mogen profiteren van de inzet van gemotiveerde trainers. Mijn jeugdtrainers hebben ervoor gezorgd dat ik altijd met veel plezier heb kunnen trainen en wedstrijden heb kunnen spelen. Die ervaring gun ik alle kinderen en ik hoop dat te kunnen bieden.

In de tweede plaats ben ik wel benieuwd om te ervaren hoe goed onze Connected.Football app is (fantastische app natuurlijk!). Tot nu toe heb ik coördinatoren en trainers geholpen om voor trainingen gebruik te maken van de Connected.Football app. Hoe is het om er zelf mee aan de slag te gaan? Ik ben als het ware ‘de slager die zijn eigen vlees keurt’. Als fijnproever zal ik mijn op- en aanmerkingen niet onder stoelen of banken steken. Verbeteren is het motto! Daar profiteren alle andere jeugdtrainers die gebruik maken van de app dus ook van.

Recommended Posts
Contact

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt