FC the Goalies | #4 – De vliegende keep

 In Podcast

Het spel voor de goal

Hoe bespeel je als keeper de ruimte tussen je verdediging en de goal? Van jongs af aan krijgen keepers hiermee te maken. Het is misschien wel het meest uitdagende onderdeel van het keepersvak. Hoe kun je dit trainen in keeperstrainingen en teamtrainingen? Waar let je op?

In deze 4e aflevering hoor je een gesprek met Albert van der Sleen, de keeperstrainer van Jong PSV. Albert heeft een rijke carrière als keeper en keeperstrainer. Wat is zijn visie op het de manier waarop een keeper handelt in situaties voor de goal en hoe train je hierop.

Een goed voorbeeld van de uitdaging voor een keeper bij een dieptebal zie je in de wedstrijd van TOP/Oss – Jong Ajax. Ajax-doelman Scherpen komt op tijd uit, maar zijn actie met de voeten is onvoldoende. Bekijk de situatie in deze Youtube-video:

Download de Connected.Football app met trainingsprogamma’s voor keepers en teams gratis:

Android en iOS

Recommended Posts
Contact

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt