De jeugd mag weer voetballen

We bevinden ons al een paar weken in een andere wereld vanwege het coronavirus.  Sinds 29 april mogen kinderen gelukkig weer voetballen bij de eigen vereniging. Ook al mogen ze op dit moment in teamverband sporten, het is niet meer zoals het was.  De KNVB heeft een protocol opgesteld met richtlijnen. De jongste jeugd tot en met 12 jaar kan vrij bewegen. Jeugd van 13 tot en met 18 jaar moet zich op het veld aan de 1,5 regel houden. Daarnaast moet iedereen zich op het sportpark aan specifieke regels houden.

Aangepaste trainingsprogramma’s

Bij de allerleukste oefeningen gaan spelers duels aan met elkaar. Vanwege 1,5 meter-regel kun je geen “normale” partij- en positiespelen trainen met de oudere jeugd. Daarom zul je aanpassingen moeten maken aan je programma. Het betekent in de praktijk dat je pass- en trapvormen als basisoefening Daarnaast is het belangrijk om de oefeningen voorafgaand aan de training al klaar te hebben. Dat geldt voor iedere trainer.

Goed voorbereid het veld op

Connected.Football zoekt samen met trainers en spelers naar geschikte oplossingen die passen binnen de richtlijnen. We zullen oefenstof delen die uitvoerbaar is met de jeugd tot en met 12 jaar en voor de jeugd tussen 13 en 18 jaar. Daarnaast delen we filmpjes die jou kunnen helpen om de trainingen in de komende tijd op een verantwoorde manier een leuke en leerzame invulling te geven. Bekijk onze programma’s en oefeningen voordat je het veld op gaat. We laten je zien hoe je de oefening uitzet, welke aandachtspunten de oefening heeft en welke materialen je nodig hebt. Daarmee zorg je ervoor dat iedereen een uitdagende training heeft.

Train met plezier en houd je altijd aan de richtlijnen in het KNVB-protocol!

 

Recommended Posts
Contact

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt